Diversen
E 999 quillaja extract, extract van een berkensoort. Gebruik N beperkt tot bepaalde dranken. Het wordt geconserveerd met 0.1 % natriumbenzoaat E 1103 invertase, enzym wat sucrose omzet in glucose en fructose. N Is nog actief in het eindproduct. [bonbons] alleen de niet gentech versie is toegelaten voor gebruik. E 1105 lysozym, gebruik beperkt tot conserveermiddel in gerijpte B D G kaas. D enzym uit kippeneiwit. G kan via gentech gemaakt N worden. E 1200 polydrextrose, grote hoeveelheden hebben een aanzienlijk S laxerend effect. 90 gram per dag kan en ineens niet meer dat 50 gram per keer. E 1201 polyvinylpyrrolidon, gebruik beperkt tot emulgator in S voedingssupplementen in tablet of drageevorm E 1202 polyvinylpolypyrrolidon gebruik beperkt tot emulgator in voedingssupplementen en wordt al geruime tijd in de farmacie en cosmetica gebruikt. E 1404 geoxideerd zetmeel G K S E 1410 monozetmeelfosfaat G K S E 1412 dizetmeelfosfaat G K S E 1413 gefostateerd dizetmeelfosfaat G K S E 1414 geacetyleerd dizetmeelfosfaat G K S E 1420 geacetyleerd zetmeel G K S E 1422 geacetileerd dizetmeeladipaat adi G K S E 1440 hydroxypropylzetmeel G K S E 1442 hydroxypropyldizetmeelfosfaat G K S E 1450 zetmeelnatriumoctenylsuccinaat G K S E 1451 geacetyleerd geoxideerd zetmeel aos G K S E 1505 triëthylcitraat, gebruik beperkt tot gedroogd eiwit S E 1518 clyceryltriacetraat, D slachtvet. Gemaakt uit E 422 en E 260 D S Gebruik beperkt tot kauwgom E 1520 propyleenclycol (propaan 1,2 diol) S E nummers en de aanverwanten
Alfa-amylase gebruikt bij de bereiding van BROOD en bier en bij de modificatie van zetmeel
Chymosine [rennine, rennase, chymase] GDN Gebruikt voor het stremmen van kaas. Op het etiket aangegeven als stremsel. D lebferment uit kalfsmagen. G geproduceerd door gentech bacteriën. In Nederland is de gentech variant al wel toegelaten maar wordt nog niet gebruikt. In Cheddar kaas Engeland en Italië wel. Voor vegetarische kaas wordt gebruik gemaakt van ferment afkomstig van een niet gentech behandelde schimmel.
Fosfolipase A2 G gebruikt voor het ontgommen van olie
Glucose-oxidase, gebruikt bij de bereiding van BROOD en bij vruchtensap bereiding.
Hemi-cellulase, gebruikt bij de bereiding van BROOD
Inulinase, gebruikt bij de productie van fructosesiropen
Iso-amylase, gebruikt voor enzymatische modificatie van zetmeel.
Iso-glucose 42 en 45 G gemaakt uit maïs.
Lactase, gebruikt bij de kaasbereiding
Lipase, gebruikt bij de bereiding van BROOD
Maltogenic amylase, gebruikt bij de bereiding van BROOD
Papaïne, enzym uit papaja, gebruikt om vlees, waarmee het dier kort voor de slacht ingespoten wordt, mals te maken??????????
Pectinase, gebruikt bij vruchtensap bereiding.
Pentosanase, gebruikt bij de bereiding van BROOD
Protease, gebruikt bij de bereiding van BROOD, kaas en bier.
Transglutaminase, G gentech enzym dat vanaf februari 2000 in Nederland is toegestaan als kunstmatig verdikkingsmiddel.
Urease, gebruikt om het ureum gehalte in wijn te verlagen.
Xylanase G gebruikt als BROOD verbeteraar met behulp van gentech schimmel Aspergillus oryzae.
Aroma's
Anethol
Cafeïne
Cumarine- een natuurlijk voorkomend benzopyreen in onder andere tonkabonen en honingklaver. In de VS al in 1954 verboden voor voedingsmiddelen.
Ethylvanilline
Kaneelaldehyde
Kinine
Menthol
Menthylsalicylaat
Pulegon
Rookaroma’s
Vanilline- aldehyde
-- Eerste Pagina --